Crypto Transaction Privacy Scores visualiseren met de ‚Privacy-o-Meter‘ van Blockchair.

Op 24 juni kondigde de block explorer en blockchain data platform, Blockchair, de lancering aan van een nieuwe privacy tool genaamd de „Privacy-o-meter“. Volgens Blockchair, bestrijdt de nieuwe dienst blockchain surveillance bedrijven door het benadrukken van privacy kwesties voor crypto transacties.

Deze week heeft de blockchain explorer en crypto analytics firma, Blockchair, een nieuwe tool onthuld die tot doel heeft om mensen een aantal van de privacy kwesties te laten zien die betrokken zijn bij crypto transacties die ze sturen.

Het team heeft uitgelegd dat er in de toekomst andere functies zullen komen, zoals adresclustering en andere inzichten die bedrijven als Chainaylsis bieden.

Blockchair is opgericht in 2016 en is een populaire dienst die data inzichten biedt aan meer dan 15 verschillende blockchains. Sommige van de ondersteunde munten Blockchair’s service tracks zijn onder andere ether (ETH), bitcoin cash (BCH), Bitcoin Era (BTC), cardano (ADA), en andere.

De ontdekkingsreiziger laat mensen hashes, adressen, blokken en ingebedde tekstgegevens controleren. Er zijn ook andere soorten unieke blokketengegevens en halveringstellers.

Afgelopen woensdag twitterde de officiële Blockchair Twitter-account over de nieuwste service:

„Vandaag brengen we Privacy-o-meter uit – een tool voor Bitcoin-gebruikers en -ontwikkelaars om het privacyniveau van hun transacties te beoordelen. Velen van u hebben gehoord over blockchain-bewakingsbedrijven. Privacy-o-meter is de eerste stap om uzelf te verdedigen tegen de heuristiek die ze gebruiken.“

Blockchair zegt ook dat de Privacy-o-meter u zal „waarschuwen als u dingen doet zoals het hergebruiken van adressen of het sturen van ronde bedragen die leiden tot een verslechtering van uw privacy„.

De gebruiker zoekt gewoon naar een transactiehasj en zal in staat zijn om de privacy score te visualiseren. Voorlopig biedt het block explorer bedrijf Privacy-o-meter diensten aan voor bitcoin (BTC) met „andere cryptos komen binnenkort“.

Bitcoin Cash (BCH) supporters waren blij met de aankondiging en één persoon schreef: „Jij rockt, ga door met het geweldige werk, mijn vrienden.“ Blockchair CEO, Nikita Zhavoronkov legde uit dat het team „de [bitcoin cash] (BCH) ondersteuning zou lanceren zodra we Cashshuffle en Cashfusion detectie hebben geïmplementeerd.