Ethereum Foundation bygger et dedikert Eth 2.0 Security Team

Ethereum Foundation ønsker å ansette et dedikert sikkerhetsteam for å dissekere alle aspekter av Ethereum 2.0.

Ethereum Foundation skal bygge et dedikert sikkerhetsteam for Ethereum 2.0 for å studere potensielle cybersikkerhet og kryptoøkonomiske spørsmål i neste generasjon av Ethereum-nettverket.

Justin Drake, en Eth 2.0-forsker ved stiftelsen, kunngjorde starten på rekrutteringsprosessen på sin Twitter- feed

Stiftelsen ønsker å ansette en rekke fagfolk innen sikkerhet og revisjon, både for programvaren og den generelle modellen for den kommende oppgraderingen.

Blant potensielle teamets oppgaver vil være „fuzzing, dusørjakt, personsøkerplikt“, som direkte angår programvaresikkerhetsstyring.

Ethereum-klientutviklere har allerede engasjert seg i fuzzing for de kommende Eth 2.0-klientene. Innsatsen ble ledet av Sigma Prime, utviklerne av den Rust-baserte fyrtårnsklienten.

Fuzzing er en bug search-teknikk som innebærer å mate søppeldata til programvare for å utløse et ikke-standard respons. Mange av feilene som finnes i dag på nettet skyldes feil sanitærinnsats, der spesielle typer innganger kan tolkes som maskinkode eller ganske enkelt produserer uønsket atferd. Fuzzing hjelper deg med å finne disse kritiske punktene og oppdatere koden for å forhindre potensielt katastrofale feil.

Sikkerhetsteamet vil også gjøre mer teoretisk arbeid med formell verifisering av kryptografiske algoritmer. Denne prosessen vil prøve å matematisk bevise at en viss algoritme er sikker. Stiftelsen søker også økonomiske modelleringseksperter.

Ramping opp sikkerhet

Når de siste stadiene av forberedelsene til Ethereum 2.0 fase 0 er i gang, blir det nå lagt stor vekt på nettverkets sikkerhet.

Nylig lanserte stiftelsen spesialiserte „angrepsnettverk“ for dusørjegere å bryte. Ved å finne problemer før lanseringen av mainnet, er utviklere ute etter å sikre en jevn overgang.

Denne tilnærmingen har vist seg å være vellykket, med flere bekreftede utnyttelser som er lappet. Et angrepsnett med flere klienter har blitt lansert i dag etter programmets suksess.

Den Ethereum Medalla testnet , den første til å være fullt vedlikeholdes av samfunnet, skyldes for lansering på tirsdag etter å ha låst i det nødvendige antall validatorer forkant av fristen.

Mainnet-lanseringen vil følge på en uspesifisert dato når utviklere føler seg trygge på nettverkets stabilitet.

Drake forventet tidligere at dette bare kan skje i 2021, selv om noen, som Ethereums medgründer Vitalik Buterin, er mer optimistiske for lansering i år.